🚚 GRATIS verzending voor aankopen boven de € 100 | ✅ 100 % tevredenheidsgarantie
Home / Tips en advies / Collageen voor een beter welzijn en een herkregen jeugdige uitstraling
 

Collageen voor een beter welzijn en een herkregen jeugdige uitstraling

Geschatte leestijd: 15 min
Geschreven door: Mike Gerrie
Datum van publicatie: 06/11/2023
Collageen voor een beter welzijn en een herkregen jeugdige uitstraling

We dromen er allemaal van …

Een stralende, jeugdige huid, gezonde gewrichten, dik haar, mooie nagels en een perfecte stofwisseling.

Supplementen voor een jeugdig uiterlijk geven u vitale energie, zorgen ervoor dat u zich geweldig voelt en zijn nauw verbonden met een van de eiwitten …

Namelijk, collageen – een stof dat u zeker al lang bekend is.

Maar we durven te wedden dat u waarschijnlijk niet weet hoe u het volledige potentieel van deze “wonderstof” kunt gebruiken om er weer jeugdig uit te zien en zich geweldig te voelen.

Als u het lot van uw welzijn en uiterlijk in eigen handen wilt nemen, raad ik u aan al uw aandacht te richten op de onderstaande informatie – alles wat u moet weten over collageen en zijn verbazingwekkende, buitengewone potentieel, op één plek.

INHOUDSOPGAVE

 1. WAT IS COLLAGEEN?
 2. STUDIES EN ONDERZOEK OVER COLLAGEEN
 3. STRUCTUUR VAN COLLAGEEN
 4. COLLAGEENTEKORT
 5. DE TYPES VAN COLLAGEEN
 6. COLLAGEEN IN VOEDSEL
 7. VOEDINGSSUPPLEMENTEN MET COLLAGEEN
 8. DE OORSPRONG VAN COLLAGEEN
 9. WANNEER MOET IK COLLAGEEN INNEMEN?
 10. BIJWERKINGEN VAN COLLAGEEN
 11. WELK COLLAGEEN MOET IK KIEZEN?
 12. PREMIUM COLLAGEEN COMPLEX GEBRUIKERSERVARING

WAT IS COLLAGEEN?

Oké, laten we beginnen met de basis.

Wat is collageenCollageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijke lichaam. Dankzij de gevarieerde aminozuursamenstelling komt dit eiwit in wel 28 verschillende varianten voor. Meer over de redenen, waarom dit een van de belangrijkste aspecten van collageen is, vertellen we u ietsje later. Laten we eerst eens kijken waar die eiwit te vinden is en wat is zijn rol.

DE POSITIEVE EFFECTEN VAN COLLAGEEN

Het wordt ook de “wonderstof” genoemd, omdat het zonder twijfel de nummer één eiwit is in de wereld van gezondheid en schoonheid.

Het is een eiwit met veel nuttige eigenschappen.

Onder andere:

 • maakt het een goed deel uit van uw huid, gewrichtskraakbeen en vele andere weefsels,
 • ondersteunt de groei van een sterk, gezond haar en nagels,
 • beïnvloedt de sterkte van uw darmen,
  en
 • zorgt voor de elasticiteit van de huid.

Er is echter één onaangenaam feit over collageen.

Het serieuze probleem is dat de synthese (het proces van aanmaken) van dit uiterst belangrijke lichaamseigen eiwit door de jaren heen vertraagt.

Vanaf ongeveer de leeftijd van 20 jaar is het lichaam in staat om steeds minder collageen aan te maken. Deze achteruitgang gaat echter zo snel dat u op uw 40e al een derde ervan kwijt bent.

Nou, en als we daarbij rekening houden met andere factoren die naast de leeftijd ook een negatieve invloed hebben op de collageenverhouding, zoals stress, slaapgebrek, roken, overmatige blootstelling aan zonnestralen … zijn de gevolgen overduidelijk.

En wat betekent dit precies in de praktijk? Nou, even kijken …

COLLAGEEN VOOR DE HUID

Ongeveer 70 % van uw huid bestaat uit collageen, een eiwit dat uw huid soepel, stralend en jeugdig maakt.

Als u te maken krijgt met een collageentekort, merkt u al snel hoe vervelend de gevolgen zijn.

Collageen voor de huidWe hebben het over de tekenen van veroudering die u elke dag ziet, die u een slecht humeur bezorgen en uw vitale energie wegnemen. Dit zijn o. a.

 • rimpels,
 • hamsterwangen,
 • een verschrompeld en verdord gezicht
  en
 • een vermoeid uiterlijk.

Collageen is voor de huid als water voor een bloem – als er niet genoeg is, verwelkt de bloem uiteindelijk.

Natuurlijk zijn een verslapte huid en een vermoeid uiterlijk lang niet de enige problemen die samenhangen met een tekort aan dit eiwit.

COLLAGEEN VOOR GEWRICHTEN

Collageen voor gewrichtenMoeite met bewegen en gewrichtspijn treden om dezelfde reden op. Aangezien collageen een integraal onderdeel is van gewrichten en pezen, kan een gebrek aan collageen leiden tot een aantal problemen die ervoor zorgen dat u niet meer soepel kunt bewegen en trainen.

Collageen kenmerkt zich door zijn gladde structuur en zorgt ervoor, net als olie tussen tandwielen, dat delen van uw lichaam soepel bewegen. Daardoor wordt onnodige gewrichtsslijtage – en een erge aandoening, die heel veel klachten kan geven – voorkomen.

COLLAGEEN VOOR HAARGROEI

Collageen voor haargroeiWelnu, externe factoren en cosmetica remmen de collageensynthese verder af, waardoor het haar broos en breekbaar wordt en overmatige haarverdunning of zelfs haaruitval (ook bij vrouwen) ook kan voorkomen.

Dit is een zeer moeilijke situatie, die de meeste mensen als een verloren strijd beschouwen, maar dat is gelukkigerwijs verre van het geval. Namelijk, haar en haarzakjes zijn nauw verbonden met collageen – als u zich hiervan bewust bent, is het gemakkelijk om het heft in eigen handen te nemen.

We zullen binnenkort onthullen hoe.

COLLAGEEN VOOR STERKE NAGELS

Sterke, gladde en lange nagels, samen met een gezonde huid en prachtig haar, worden tegenwoordig beschouwd als een klassieke standaard van vrouwelijke schoonheid, maar er is meer …

Mooie nagels zijn het bewijs dat uw lichaam voldoende collageen aanmaakt. Broze, breekbare en gespleten nagels zijn, aan de andere kant, een teken van alarm. Weet u, gezondheid van binnen ziet men aan de buitenkant.

En broze nagels, een dunne huid, versleten gewrichten en broos haar zijn niet de enige tekenen dat u lijdt aan een serieus collageentekort …

COLLAGEEN VOOR DARMFLORA

Collageen voor darmflora

Er schuilen nog meer onaangename dingen onder de oppervlakte.

Waar?

In uw darmen.

Een concreet probleem waar steeds meer mensen mee worstelen is het lekkende darmsyndroom. Als uw darmen een van hun basisfuncties niet goed uitvoeren, komen er veel schadelijke stoffen in uw bloedbaan terecht. U weet misschien niet dat dit gebeurt, maar u kampt toch als gevolg ervan met een aantal problemen waarvan u de oorsprong niet eens kent.

Vermoeidheid, stemmingswisselingen, concentratieproblemen, uitslag, acne en andere problemen maken u boos … En ze worden allemaal veroorzaakt door het feit dat uw afweermechanisme niet werkt zoals het zou moeten.

Uw darmwand bestaat namelijk, net als uw haar en nagels, grotendeels uit collageen.

En door een collageen tekort verliezen uw darmen langzaam maar zeker hun kracht en efficiëntie.

Lekkende darmsyndroom

Zoals u kunt zien, zijn er veel problemen die samenhangen met een tekort aan collageen. Dus het verbaast ons helemaal niet dat u zich waarschijnlijk al afvraagt:

“Is er een manier waarop ik dit onaangename scenario kan voorkomen en mijn welzijn in eigen hand kan nemen?”

Dat is precies wat we ons afvroegen toen we deze belangrijke feiten over collageen leerden kennen. We kunnen zeggen dat we het uiteindelijke antwoord boeiend vinden.

Om te zien waarom, raden we u aan om deze winnende strategie in zijn geheel te bekijken, zodat ook u zo snel mogelijk op verbazingwekkende veranderingen kunt bogen.

COLLAGEEN TIJDENS ZWANGERSCHAP

Het lijkt alsof tijdens de zwangerschap bijna alles ter discussie staat, vooral als het gaat om wat u moet eten. Elk voedingsmiddel wordt in twijfel getrokken, elk medicijn wordt onder de loep genomen en elk voedingssupplement wordt met argwaan behandeld.

Hoewel collageen een eiwit is dat van nature in de voeding voorkomt en volgens deskundigen geen risico vormt voor de baby, is enige voorzichtigheid toch op zijn plaats.

Niet alle collageensupplementen worden op dezelfde manier vervaardigd – ze komen niet alleen in verschillende vormen voor, ze verschillen ook qua ingrediënten.

De bron van collageen is erg belangrijk, dus zorgt u ervoor dat u de samenstelling controleert voordat u een bepaald collageen voedingssupplement inneemt. Als u nog steeds twijfelt, raden we u aan, uw gynaecoloog te raadplegen over het gebruik van collageen tijdens de zwangerschap.

STUDIES EN ONDERZOEK OVER COLLAGEEN
Studies

De effectiviteit van gehydrolyseerd collageen is bevestigd in talloze klinische onderzoeken …

Gebaseerd op de resultaten van 19 verschillende studies/ onderzoeken met in totaal 1125 deelnemers in de leeftijd van 20 tot 70 jaar (waarvan 95 % vrouwen) bleek dat het gebruik van gehydrolyseerd collageen huidveroudering daadwerkelijk tegenging: na 90 dagen meldden de deelnemers die collageen kregen, een verbeterde elasticiteit van de huid en minder zichtbare rimpels, in vergelijking met degenen die een placebo kregen.

Sommige studies hebben ook aangetoond dat collageenhydrolysaat wordt opgenomen in de darmen en zich ophoopt in het kraakbeen, waardoor het meer dan aanbevolen is voor personen die lijden aan gewrichtsaandoeningen zoals artrose en andere artritis.

In één onderzoek werd onderzocht of dagelijkse inname van collageen echt nagelbreuk kan voorkomen en de nagelgroei kan verbeteren … 24 deelnemers namen 24 weken lang collageen, gevolgd door een pauze van 4 weken waarin een arts de symptomen (nagelbreuk, ruwheid en schilfering) beoordeelde. Dankzij gehydrolyseerd collageen nam de nagelgroei met 12 % toe en werd de breuk met 42 % verminderd.

Verbazingwekkend, nietwaar?

STRUCTUUR VAN COLLAGEEN

Oké …

Zoals eerder gezegd is collageen een zeer belangrijk eiwit – eigenlijk een complex organisch molecuul, opgebouwd uit kleinere eenheden, aminozuren genaamd. Eigenlijk kunnen we het eiwit beschouwen als een ketting en de aminozuren als de kralen van de ketting.

PEPTIDEN EN COLLAGEENSYNTHESE

In de fase van synthese (“kettingvorming”) worden zich aminozuren (de meest basale deeltjes of ‘kralen van de ketting’) in de juiste volgorde verbonden. Aminozuren brengen we in het lichaam met verschillende voedingsmiddelen.

De hoofd-aminozuren zijn voornamelijk:

 • proline,
 • glycine,
 • glutamine,
  en
 • arginine.

Hoe het lichaam aminozuren gebruikt als bouwstenenDeze “bouwsteentjes” samen vormen zogenaamde collageenpeptiden: een vorming die vervolgens in de laatste, derde stap worden gecombineerd tot het uiteindelijke vorm eiwit – collageen – wat een voorwaarde is voor de vorming van collageenvezels.

Dit brengt ons bij het volgende belangrijke stukje informatie, dat cruciaal is als u uw lichaam wilt geven wat het echt nodig heeft.

De gevarieerde aminozuursamenstelling en verschillende mogelijke sequenties ervan zijn de reden waarom tot nu toe maar liefst 28 verschillende soorten collageen zijn gedefinieerd.

Als u zich de verschillende aminozuren als bakstenen van verschillende vormen en afmetingen voorstelt, die u op elke gewenste manier kunt combineren, wordt het al snel duidelijk waarom er veel verschillende versies van collageen zijn. Net zoals u verschillende soorten gebouwen kunt bouwen van verschillende bakstenen, zo worden de aminozuren op verschillende manieren met elkaar verbonden.

COLLAGEENTEKORT

Hoe weet u eigenlijk of uw problemen zijn veroorzaakt door een gebrek aan collageen?

Hoewel het niet mogelijk is om collageen te meten (bijvoorbeeld met een bloedtest), zijn er veelzeggende tekenen dat uw lichaam lijdt aan een tekort van deze belangrijke bouwsteen:

Collageentekort

 • rimpels en een slappe huid,
 • donkere kringen onder de ogen,
 • broze nagels en haar,
 • krampen, zwakke spieren en gewrichtspijn,
 • spijsverteringsproblemen door dunner wordende slijmvliezen in het spijsverteringskanaal,
 • verminderde bloedstroom …

En dat is nog niet alles – we hebben slechts een paar van de meest voor de hand liggende voorbeelden genoemd. De nummer 1 reden voor deze symptomen is dus een afname van collageen. Maar hoe gebeurt dit?

Door meerdere oorzaken …

In de meeste gevallen ligt de verantwoordelijkheid bij u (wat goed is, want dit betekend dat u het heft in eigen handen kunt nemen …). Daarom onthullen we hierna hoe u controle herkrijgt over de situatie.

KENT U DE VIJANDEN VAN COLLAGEEN?

Zonder twijfel zijn de meest voorkomende vijanden van collageen:
blootstelling aan UV-stralen

 • blootstelling aan UV-stralen zonder adequate bescherming (omdat UV-stralen de middelste laag van de huid binnendringen, wordt collageen sneller afgebroken, dus een SPF-crème is een must, zelfs in de koudere maanden van het jaar);
 • tekort aan vitamine C en zink (vitamine C in combinatie met zink ondersteunt de collageenproductie en bestrijdt UV-schade);
 • gebrek aan slaap (schoonheidsslaapje is zeker geen mythe – slaap is essentieel voor huidregeneratie, celvernieuwing en het aanvullen van collageen);
 • inname van suiker (suiker of sucrose versnelt de afbraak van elastine- en collageenmoleculen – en nee, suiker zit niet alleen in gebak en chocolade, maar ook in een heleboel producten waar u het niet zou verwachten, zoals mosterd of yoghurt – alleen gebruiken de fabrikanten ervoor andere, iets complexere termen op het etiket.);
 • roken (lange tijd in verband gebracht met gezichtsrimpels en trage wondgenezing – deze schadelijke gewoonte vermindert de collageensynthese met maar liefst 20 %);
 • gebrek aan lichaamsbeweging (gebrek aan beweging zorgt ervoor dat het lichaam minder collageen aanmaakt);
 • stress (de huid is ons grootste orgaan, dus het is vaak een van de eerste organen die getroffen wordt in tijden van stress – de stressrespons van het lichaam leidt tot een verhoogde productie van vrije radicalen en DNA-schade, wat huidveroudering versnelt).

Nou, u kunt veroudering vertragen door rekening te houden met de bovenstaande factoren, maar hier zijn er een paar waar u helaas niet veel controle over hebt:
Luchtvervuiling

 • Uw leeftijd (het verlies van collageen door veroudering wordt intrinsieke huidveroudering genoemd – een onvermijdelijk proces waarbij elastine, collageen en hyaluronzuur na verloop van tijd worden afgebroken, waardoor de huid het vermogen verliest om water vast te houden en steeds losser wordt).
 • Luchtvervuiling (blootstelling aan vervuilde deeltjes leidt tot vorming van vrije radicalen, een tekort aan antioxidanten en afbraak van collageen).
 • Menopauze (het lichaam verliest 30 % van zijn collageen in de eerste 5 jaar na het begin van de menopauze en blijft daarna ongeveer 2 % per jaar verliezen gedurende de volgende 20 jaar).

Zoals u kunt zien, zijn dat factoren waar u geen directe invloed op hebt. Uw lot ligt toch in uw eigen handen, dus we raden u aan om zo snel mogelijk actie te ondernemen – vergeet maar niet dat het collageenniveau al vanaf u 25e begint te dalen.

DE TYPES VAN COLLAGEEN

Elk type collageen verschilt in functie, moleculen en cellulaire componenten, maar ze hebben allemaal één gemeenschappelijk kenmerk – zogenaamde collageenfibrillen (dunne collageenvezels). Deze fungeren als ondersteunende structuren en verbinden cellen met elkaar; ze bevatten ten minste één drievoudige helixstructuur.

Het is een feit dat van alle 28 soorten collageen, bepaalde soorten van buitengewoon belang zijn …

TYPE 1

Type 1 collageen is het meest voorkomende type collageen in uw lichaam en maakt 90 % van het totaal uit. Deze uiterst belangrijke bouwsteen, die voorkomt in huid, pezen, botten, bloedvaten en bindweefsel, speelt een sleutelrol bij het zog. “anti-aging”.

TYPE 3

Natuurlijk is uiterlijk niet alles.

Hoewel collageen type 3 iets minder overvloedig aanwezig is in het lichaam, is het nog steeds erg belangrijk als u zich goed wilt voelen en veel energie wilt hebben. Net als type 1 collageen wordt het op vergelijkbare plaatsen gevonden, maar type 3 collageen is vooral essentieel voor de darmgezondheid.

Uw darmwand bepaalt namelijk welke stoffen uw bloedbaan in mogen en welke uw lichaam uit moeten. Daarom geloven we dat u dit proces volledig onder controle wilt hebben, anders kunt u last krijgen van o. a. een acnegevoelige huid, uitslag, stemmingswisselingen, vermoeidheid, concentratieproblemen, etc. wat alles wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van gevaarlijke gifstoffen.

Hoe zit het met collageen type 5 en 10, die ook op de lijst van belangrijkste types collageen staan?

De types van collageen

Allebei zijn cruciaal.

TYPE 5

Type 5 collageen beïnvloedt vooral de snelheid van celvernieuwing.

Het komt voornamelijk voor in het hoornvlies, en werkt het beste samen met collageen type 1 en type 3. Zijn primaire functie is het versterken van het bindweefsel, maar het is ook bijzonder effectief voor het behoud van de gezondheid van de ogen, celmembranen en andere weefsels.

TYPE 10

Type 10 collageen is essentieel voor gezond kraakbeen, onbeperkt bewegen en zorgeloos genieten van sportieve activiteiten.

En deze informatie wordt gevolgd door een logische vraag …

Omdat u waarschijnlijk een snelle veroudering en andere problemen i.v.m. een tekort aan collageen wilt vermijden, zijn we er zeker van dat u geïnteresseerd bent in wat u kunt doen om dit te voorkomen.

Aangezien een eiwit een complex organisch molecuul is dat makkelijk kan afbreken, is het belangrijk om dit zoveel mogelijk te beperken of voorkomen.

COLLAGEEN IN VOEDSEL

Het is niet genoeg om te weten, dat de afbraak van collageen kan worden vertragen: uw keuzes en beslissingen beïnvloeden ook de hoeveelheid collageen die uw lichaam kan aanmaken of synthetiseren.

Bepaalde voedingsmiddelen zijn bekend als superbronnen van aminozuren, die, zoals we al weten, de basisbouwstenen zijn van collageen.

Even kijken …

Als uw voeding evenwichtig en gevarieerd is, is de kans veel groter dat de collageensynthese wordt verbeterd dan bij een ongezond, onevenwichtig en monotoon dieet.

Het lichaam zonder het juiste “input” is gewoon niet in staat is om collageen te aan te maken, waardoor wordt de kloof tussen “vraag en aanbod” nog groter.

Daarom raden we u aan om bewust voedingsmiddelen te kiezen die uw lichaam voorzien van de essentiële bouwstenen die het nodig heeft.

Collageen in voedselDit zijn voornamelijk:

 • kippenvlees
 • vis,
 • eieren,
 • citrusvruchten,
 • bessen,
 • knoflook,
 • bonen,
 • cashewnoten …

GEHYDROLYSEERD COLLAGEEN

U kunt weliswaar nog een stapje verder gaan als u er echt jeugdig uit wilt zien en zich geweldig wilt voelen.

Er bestaat namelijk een soort collageen, dat in een heel speciale vorm beschikbaar is, waardoor het drie keer beter wordt opgenomen in uw lichaam dan collageen uit voedsel.

Dat is een ongelooflijk getal!

We hebben het over het zgn. gehydrolyseerd collageen. Het wordt geproduceerd door enzymatische processen die resulteren in eenheden die peptiden worden genoemd.

Gehydrolyseerd collageen

Omdat peptiden al in een vroeg stadium een vorm hebben die ideaal is voor absorptie, zijn het effect en het eindresultaat aanzienlijk beter.

VOEDINGSSUPPLEMENTEN MET COLLAGEEN

En waar wordt deze versie van collageen gevonden?

Het wordt uitsluitend gevonden in voedingssupplementen van hoge kwaliteit.

Met de overvloed aan verschillende producten onthullen we nu waar u op moet letten voordat u collageensupplementen koopt.

Naast de keuze voor gehydrolyseerd collageen is het heel belangrijk om te kiezen voor een complexe oplossing.

DE OORSPRONG VAN COLLAGEEN

Ter herinnering: collageen komt uit verschillende bronnen, bijv.:

 • vis- of zeecollageen,
  De oorsprong van collageen
 • rundercollageen,
 • eiercollageen (uit ovomet of eierschaalmembraan)
 • kippencollageen
  en
 • synthetisch collageen.

VIS- OF ZEE COLLAGEEN

Viscollageen wordt gewonnen uit de huid, vinnen en botten van vissen, maar vissen zijn niet noodzakelijkerwijs de enige bron van zeecollageen – het wordt vaak zelfs gewonnen uit schelpdieren en kwallen.

Het bestaat voornamelijk uit collageen van type 1, wat niet betekent dat het minder effectief is dan bijvoorbeeld rundercollageen, dat zowel type 1 als type 3 bevat. Collageen van type 1 komt namelijk bijna overal in het lichaam voor, met uitzondering van kraakbeenweefsel.

Collageen type 1 bestrijdt niet allen de zichtbare tekenen van veroudering, het versnelt ook de wondgenezing, helpt bij de botregeneratie, stabiliseert de bloedsuikerspiegel, vermindert ontstekingen en stimuleert het immuunsysteem dankzij het hoge gehalte aan antioxidanten.

Zee collageen

RUNDERCOLLAGEEN

Rundercollageen verkregen door het koken van botten, bindweefsel, kraakbeen of huid van koeien. Eenmaal gedroogd en in poeder getransformeerd vindt u het in de vorm van gelatine of gehydrolyseerd collageen.

Rundercollageen kan veel gunstige effecten hebben op uw gezondheid: het kan de symptomen van artrose helpen verlichten, veroudering tegengaan, de spijsvertering en darmgezondheid bevorderen, de gezondheid van nagels en haar ondersteunen, de slaapkwaliteit verbeteren en botverlies voorkomen.

EIERCOLLAGEEN

Iets minder gebruikelijk, maar net zo effectief, is vegetarisch collageen op basis van eierschalen, dat een unieke natuurlijke samenstelling heeft: het bevat collageen type 1, type 5 en type 10, plus glucosamine, hyaluronzuur, elastine en keratine.

Het wordt even goed door het lichaam opgenomen in zowel gehydrolyseerde als natuurlijke vorm, en door de bioactieve stoffen van dit collageen zijn er aanzienlijk lagere doses nodig zijn om merkbare effecten te produceren.

KIPPENCOLLAGEEN

U vraagt zich waarschijnlijk af hoe collageen uit de botten en huid van kippen uw gewrichtspijn kan bestrijden …

Het bevat chondroïtine en glucosamine – twee verbindingen die helpen bij het herstel van kraakbeen.” Als u chondroïtine en glucosamine separaat wilt kopen, zult u merken dat ze vrij duur zijn, maar gelukkig is er een betere oplossing – kippencollageen, dat wordt beschouwd als een natuurlijke bron van deze stoffen.

Het verlicht niet alleen gewrichtspijn, maar versterkt ook het immuunsysteem en voorkomt auto-immuunontsteking, verbetert de hydratatie van de huid en ondersteunt de gezondheid van het darmslijmvlies, zodat u geen lekkende darm syndroom krijgt, wat een van de belangrijkste oorzaken is van verschillende voedselallergieën, schildklierziekten en auto-immuunziekten.

SYNTHETISCH COLLAGEEN

Dit is een collageen dat kunstmatig wordt geproduceerd door de fermentatie van gisten en bacteriën, dat veel van de eigenschappen van natuurlijk collageen heeft en kan uitblinken in het proces van weefselregeneratie.

De bron van het collageen bepaalt met welk type collageen u uw lichaam verzorgt.

Van de 28 bovengenoemde types zijn vooral type 1, 3, 5 en 10 het meest essentieel voor het behoud van een jeugdige uitstraling, gezonde gewrichten en darmen, en een geweldig gevoel van welzijn.

Daarom moet u ervoor zorgen dat u nooit een product kiest dat collageen bevat dat afkomstig is van slechts één bron, omdat dit over het algemeen niet alle vier soorten collageen omvat.

Vitamine C

Het lichaam heeft extra hulp nodig om genoeg collageen te kunnen aanmaken.

Net zoals de bouw aanzienlijk sneller verloopt wanneer het team kan rekenen op de extra hulp van machines, verloopt ook collageensynthese aanzienlijk beter wanneer het lichaam kan rekenen op de hulp van twee elementen. Dit zijn vitamine C en MSM.

VITAMINE C

Vitamine C is degene die een rol speelt bij het normaal functioneren van:

MSM

 • huiden,
 • botten,
 • kraakbeen
  en
 • tanden en tandvlees.

MSM

En MSM, het schoonheidsmineraal, heeft een vergelijkbaar effect.

MSM is organische zwavel; een van de basisbouwstenen van het leven. Zwavel is na calcium en fosfor het derde meest voorkomende mineraal in uw lichaam en speelt een belangrijke rol bij de collageensynthese.

WANNEER MOET IK COLLAGEEN INNEMEN?

Veel mensen geloven dat de effecten van collageen het meest merkbaar zijn wanneer een collageensupplement op een lege maag wordt ingenomen, als het lichaam de meeste kracht heeft om eiwitten af te breken.

De waarheid is als volgt: het maakt niet uit. Voor of na het ontbijt, midden op de dag of ’s avonds …

Het is helemaal aan u – neemt u collageen in wanneer het u het beste uitkomt, het is alleen belangrijk dat u het niet vergeet. Als het eenmaal op u dagelijkse takenlijst staat, bent u goed op weg naar succes.

BIJWERKINGEN VAN COLLAGEEN

De bijwerkingen van collageen zijn verwaarloosbaar, omdat het een eiwit is dat van nature in uw lichaam aanwezig is.

Er kunnen echter mildere bijwerkingen optreden als u de instructies van de fabrikant negeert; bijvoorbeeld als u een paar dagen overslaat, en dan beslist de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te verhogen in een poging om gemiste in te halen. Daarvoor zorgt u eerder voor:

 • diarree,
 • een nare smaak in de mond,
 • hoofdpijn,
 • duizeligheid,
 • slapeloosheid
  of
 • huiduitslag.

Weest u echter extra voorzichtig als u allergisch bent voor vis, schaaldieren of eieren, want het voedingssupplement kan (ten minste een van) deze allergenen bevatten, dus controleert u altijd het etiket van het product voordat u het koopt.

Welk collageen moet ik kiezen

WELK COLLAGEEN MOET IK KIEZEN?

Gehydrolyseerde vorm, verschillende bronnen, vitamine C, MSM …

Er is veel om uit te kiezen, dus het is geen wonder dat veel mensen nogal in de war zijn.

We geven toe dat we in onze zoektocht naar het antwoord op de vraag welk collageen het beste is, op een grote uitdaging zijn gestuit …

Toen we ons realiseerden hoe groot de impact van collageen op uw lichaam is, wilden we de ideale oplossing vinden.

Natuurlijk konden we in de stortvloed aan producten niet vinden wat we wilden, dus besloten we het heft in eigen handen te nemen en een oplossing te ontwerpen die aan alle hoogste eisen zou voldoen.

We wensen alleen het beste voor onszelf, onze dierbaren en natuurlijk voor iedereen die ons vertrouwt. Daarom zijn we erg blij te kunnen zeggen dat we eindelijk een optimale oplossing hebben ontworpen – Golden Tree Premium Collagen Complex, een collageen complex dat alles combineert wat uw lichaam nodig heeft.

Het gaat om een hoogwaardig product met gehydrolyseerd collageenpoeder afkomstig van drie verschillende bronnen:

 • gehydrolyseerd VIScollageen,
 • gehydrolyseerd RUNDERcollageen
  en
 • gehydrolyseerd EIERcollageen.

Dit is dus een oplossing, waarmee aan alle behoeften van uw lichaam wordt voldoen, door het te voorzien van collageen types 1, 3, 5 en 10.

En dat is nog niet alles!

Laten we u eraan herinneren dat we het hebben over er jong uitzien en dat uw welzijn, gezondheid, energie en zelfvertrouwen op het spel staan. Daarom hebben we de kwestie tot in detail geanalyseerd.

Naast vitamine C en MSM, die essentieel zijn voor een maximale collageenproductie in uw lichaam, bevat onze oplossing nog twee andere ingrediënten …

HYALURONZUUR

Hyaluronzuur

Het eerste is hyaluronzuur, die een belangrijke rol speelt in de vochtregulatie van weefsels en fungeert als een soort smeermiddel.

Het is waarschijnlijk geen verrassing dat mensen die kampen met een droge en gerimpelde huid een tekort hebben aan dit vitale element.

SILICA

Silica

Golden Tree Premium Collagen Complex bevat ook silica, een belangrijk mineraal voor gewrichten, botten, haren en nagels, wat de hele formule perfect maakt. Silica houdt uw u gewrichten gesmeerd zodat u optimaal kunt genieten van uw dagelijkse activiteiten.

PREMIUM COLLAGEEN COMPLEX GEBRUIKERSERVARING

5-zvezdic-150x20

3 jaar geleden werd ik door een orthopedisch chirurg op een wachtlijst gezet voor een knieoperatie. Ik moest op de operatie meer dan drie jaar wachten, dus besloot ik meteen uw collageen te kopen. Ik neem het nu al drie jaar regelmatig en mijn knieconditie is zo verbeterd dat ik de operatie heb afgezegd. Omdat ik geen problemen heb met het innemen van collageen, weet ik zeker dat ik het de rest van mijn leven zal innemen, omdat het me in staat heeft gesteld om normaal te lopen en te fietsen.

Natascha Ü. [geverifieerde klant]

5-zvezdic-150x20

Ik gebruik collageen nu een paar jaar en ik ben erg tevreden. Ik heb geen last meer van broze nagels, mijn haar is sterk en gezond (zegt mijn kapper 😁), mijn huid ziet “jonger” uit dan hij in werkelijkheid is (op mijn 47e denken mensen meestal, dat ik 5-8 jaar jonger ben). Ik heb het product ook aanbevolen aan mijn collega’s, die hem ook regelmatig gebruiken. De prijs/kwaliteitsverhouding bevalt me wel, maar ik kies altijd voor een grotere bestelling (6 stuks tegelijkertijd) omdat dat meer oplevert dan kopen.

Sunyai S. [geverifieerde klant]

5-zvezdic-150x20

Het smaakt geweldig, lost snel op in water, geeft me een beter gevoel en minder pijn in mijn spieren, gewrichten en botten, ik zal het graag opnieuw bestellen. Ik raad het aan!

Barbara H. [geverifieerde klant]

5-zvezdic-150x20

Ik gebruik het collageenpoeder nu bijna 3 maanden en er is al een zichtbare verbetering in mijn nagels en haar. Ik raad het iedereen aan. Bedankt Golden Tree team!

Miranda S. [geverifieerde klant]

Golden Tree Premium Collagen Complex poeder

 

Het is zonde van tijd om te zoeken naar verschillende soorten van collageenproducten voor uw gewrichten en darmgezondheid, of speciale huidverzorgingsproducten, terwijl er al een complexe oplossing bestaat die volledig tegemoet komt aan de behoeften van uw lichaam en u superieure resultaten geeft in de kortst mogelijke tijd.

En bovendien hebt u niets te verliezen.

Omdat we 100 % geloven in Golden Tree Premium Collagen Complex, zijn we bereid om uw aankoopbedrag terug te betalen als u na juist en regelmatig gebruik ervan de gewenste veranderingen niet ziet.

Gaat u dus zo snel mogelijk naar onze online shop en koopt u uw Golden Tree Premium Collagen Complex poeder.

Niet vergeten – de voorraad is beperkt!


Delen op sociale netwerken

Over Mike

Geschreven door Mike Gerrie, internationaal gecertificeerde personal trainer en mede-oprichter van het Golden Tree-portaal met blog en tips over actief en gezond leven, dat maandelijks door meer dan 100.000 lezers wordt bezocht.

Leest u meer over de auteur
Met het juiste advies en de juiste informatie kan iedereen zijn doel bereiken - u ook!
Vult u uw e-mailadres in en ontvangt u gratis tips die al meer dan 10.000 Nederlanders en Belgen hebben geholpen.
Laten we vrienden zijn ;)