🚚 GRATIS verzending voor aankopen boven de € 100 | ✅ 100 % tevredenheidsgarantie
Home / Tips en advies / Collageen geeft u weer een jeugdige uitstraling.
 

Collageen geeft u weer een jeugdige uitstraling.

Geschatte leestijd: 9 min
Geschreven door: Mike Gerrie
Datum van publicatie: 13/12/2021
Collageen geeft u weer een jeugdige uitstraling.

Hier dromen we allemaal van!

Een glanzende, jeugdige huid, gezonde gewrichten, dik haar, mooie nagels en een geweldige stofwisseling …

Supplementen die u een jeugdige uitstraling geven, u vullen met levensenergie, voor uw welzijn zorgen en nauw verwant zijn aan eiwitten.

Dit eiwit heet collageen en ik ben ervan overtuigd, dat u er niet voor het eerst over hoort.

Maar ik durf te wedden dat u waarschijnlijk niet weet hoe u het potentieel van deze “wonderbouwsteen” volledig kunt benutten en zo uw jeugdige uitstraling en welzijn kunt herwinnen.

Als u het lot van uw welzijn en uiterlijk in eigen handen wilt nemen, raad ik u aan al uw aandacht te richten op de informatie die u hieronder te wachten staat, want alles wat u moet weten over collageen en zijn buitengewone potentieel wacht op u hieronder.

INHOUDSOPGAVE

  1. DE FUNCTIES VAN COLLAGEEN
  2. DE STRUCTUUR VAN COLLAGEEN
  3. VOEDING, RIJK AAN COLLAGEEN
  4. COLLAGEEN VOEDINGSSUPPLEMENTEN
  5. WELK COLLAGEEN IS HET BESTE VOOR MIJ?

DE FUNCTIES VAN COLLAGEEN

Oké, om te beginnen bespreken we even snel de basis.

Wat is collageen?

Funkcije kolagenaCollageen is het meest voorkomende eiwit in uw lichaam. Het verschijnt vanwege een gevarieerde aminozuursamenstelling in maar liefst 30 versies. Meer over waarom dit een van de belangrijkste feiten is, zal ik iets later onthullen. Laten we eerst eens kijken waar collageen zich ĂĽberhaupt bevindt en welke functies het in uw lichaam heeft.

Zoals al gezegd, kunnen we het de “wonderbouwsteen” noemen, die de eerste plaats inneemt in de wereld van gezondheid en schoonheid.

Dit komt omdat het een eiwit is met veel gunstige eigenschappen. Onder andere:

 • geeft het uw lichaam steun en vorm,
 • zit het in, en vormt een groot deel van uw huid, gewrichtskraakbeen, botten en vele andere weefsels;
 • ondersteunt het de groei van gezond haar en nagels,
 • beĂŻnvloedt het de gezondheid van uw darmen,
 • zorgt het voor de elasticiteit van uw huid,
 • enzovoort.

Maar het is echter ook waar dat er een heel onaangenaam feit in verband wordt gebracht met collageen.

Een ernstig probleem is dat de synthese (het vormingsproces) van dit uiterst belangrijke eiwit in de loop der jaren VERTRAAGT.

Vanaf ongeveer ons 20e levensjaar kan het lichaam vanzelf steeds minder collageen aanmaken. Deze achteruitgang gaat echter zo snel dat u op uw veertigste al tot een derde ervan kwijtraakt.

En als wij daar nog andere factoren aan toevoegen, zoals stress, slaapgebrek, roken, overmatige blootstelling aan de zon, enz., die naast leeftijd ook negatieve effecten hebben op het collageengehalte, zijn de gevolgen meer dan duidelijk.

Wat betekent dit in de praktijk? Even kijken …

COLLAGEEN VOOR DE HUID

Ongeveer 70% van uw huid bestaat uit collageen, waardoor deze er soepel, stralend en jeugdig uitziet.

Wanneer u zich in een situatie bevindt waarin uw lichaam minder collageen aanmaakt dan u eigenlijk nodig heeft, zult u al snel merken dat de gevolgen ervan zeer onaangenaam zijn. We hebben het over die tekenen van veroudering die u elke dag ziet en die u in een slecht humeur brengen en uw levensenergie wegnemen.

Kolagen za koĹľoDat zijn:

 • rimpels,
 • hamsterwangen,
 • een verschrompeld gezicht en
 • er vermoeid uitzien.

Collageen is voor de huid net als water voor een bloem. Indien meer water verdampt dan de plant nodig heeft, verdort ze langzaam en sterft ze uiteindelijk af.

Maar natuurlijk zijn een slappe huid en een vermoeid uiterlijk lang niet de enige problemen die samenhangen met een tekort aan collageen.

COLLAGEEN VOOR DE GEWRICHTEN

Kolagen za sklepeOok moeite met bewegen en gewrichtspijn treden om dezelfde reden op. Omdat collageen een integraal onderdeel is van gewrichten en pezen, ontstaan ​​er bij afwezigheid van dit uiterst belangrijke element veel problemen die ervoor zorgen dat u zich niet soepel kunt bewegen, laat staan trainen.

Collageen kenmerkt zich door zijn gladde structuur en zorgt ervoor, net als olie tussen tandwielen, dat delen van uw lichaam soepel bewegen. Daardoor wordt onnodige gewrichtsslijtage – en een erge aandoening, die heel veel klachten kan geven – voorkomen.

COLLAGEEN VOOR DE HAAR

Kolagen za lase

Nou, overmatige haarverdunning kan ook vervelend zijn.

Dit is een zeer onaangename situatie, die de meesten als een op voorhand verloren strijd beschouwen, wat verre van waar is. Ook haar en haarzakjes zijn nauw verwant aan dit eiwit en u kunt het heft in eigen handen nemen als u zich ervan bewust bent.

Hoe? Dat onthullen we binnenkort.

Daarvoor nog een heel belangrijk stuk informatie.

COLLAGEEN VOOR DE DARMFLORA

Kolagen za ÄŤrevesno floro

Rimpels, een vermoeid gezicht, een slappe huid, pijnlijke gewrichten, moeite met bewegen en steeds dunner wordend haar zijn zeer duidelijke tekenen dat u een tekort aan collageen hebt.

Maar u mag in geen geval vergeten, dat er onder de oppervlakte nog meer onaangename dingen gebeuren.

Waar?

In uw darmen.

Het lekkende darm syndroom is een concreet probleem waar steeds meer mensen mee worstelen. Omdat de darm een ​​van zijn basisfuncties niet goed kan uitvoeren, komen er veel schadelijke stoffen in uw bloedbaan. U bent zich daar natuurlijk niet van bewust, maar u loopt tegen veel problemen aan waarvan überhaupt niet eens weet waar ze vandaan komen.

Vermoeidheid, stemmingswisselingen, concentratieproblemen, huiduitslag, acne en andere problemen die u boos maken … Alleen omdat uw afweermechanisme niet werkt zoals het zou moeten.

De darmwand bestaat, net als uw huid, haar, nagels en gewrichten, voor een groot deel uit collageen.

Sindrom prepustnega ÄŤrevesja

En wanneer er een tekort eraan optreedt, verliest uw darm langzaam maar zeker zijn kracht en effectiviteit.

Zoals u kunt zien, zijn de problemen die samenhangen met een collageentekort talrijk. Dus het verbaast me helemaal niet dat u zich waarschijnlijk al afvraagt:

“Kan ik dit onaangename scenario op enigerlei wijze beperken of controle krijgen over mijn welzijn en uiterlijk?”

Dit is precies wat ik mij afvroeg toen ik me de wrede feiten over collageen realiseerde, en ik kan u vertellen dat ik heel blij was met het uiteindelijke antwoord.

Om duidelijk te maken waarom, stel ik voor dat we de winnende strategie in zijn geheel samen gaan bekijken en er zo voor zorgen dat ook u de volledige potentie van deze belangrijke informatie kunt benutten en in de kortst mogelijke tijd grote veranderingen in uw leven en welzijn kunt opmerken.

DE STRUCTUUR VAN COLLAGEEN

OkĂ© …

Zoals al gezegd, is collageen een eiwit. Dit betekent dat we het hebben over een complex organisch molecuul dat is opgebouwd uit kleinere eenheden.

PEPTIDEN EN SYNTHESE VAN COLLAGEEN

In de fase van synthese (collageenvorming) verbinden de meest basale deeltjes (aminozuren genaamd) zich eerst met elkaar – en de mens brengt ze in het lichaam binnen met verschillende voedingsmiddelen. In het geval van collageen zijn dit meestal:

 • proline,
 • glycine,
 • glutamine en
 • arginine.

Deze stukjes samen vormen peptiden, die zich dan in de derde, laatste stap combineren tot het uiteindelijke eiwit – collageen, dat een ingrediënt is voor de vorming van collageenvezels.

Deze informatie leidt ons naar de volgende zeer belangrijke informatie, die cruciaal is als u uw lichaam wilt voorzien van wat het daadwerkelijk nodig heeft.

De gevarieerde aminozuursamenstelling en verschillende mogelijke sequenties ervan zijn de reden waarom tot nu toe maar liefst 30 verschillende soorten collageen zijn gedefinieerd.

Precies!

Als u zich verschillende aminozuren als bouwstenen met verschillende vormen en afmetingen voorstelt, die u dan naar wens kunt combineren, dan wordt het al snel duidelijk dat er verschillende versies van collageen zijn, net zoals men van verschillende stenen verschillende soorten gebouwen kan maken.

DE TYPES VAN COLLAGEEN

Nou – het is een feit dat van alle dertig soorten bepaalde soorten collageen nog bijzonders opvallen. Dat zijn met name:

 • collageen type I,
 • collageen type III,
 • collageen type V,
 • collageen type X.

Even kijken …

COLLAGEEN TYPE I

Type I collageen is de meest voorkomende vorm van collageen in uw lichaam. Deze uiterst belangrijke bouwsteen, die zich in de huid, pezen, botten, bloedvaten en bindweefsels bevindt, speelt een sleutelrol bij het “anti-aging”.

COLLAGEEN TYPE III

Vanzelfsprekend is mooi uitzien niet alles.

Omdat we allebei voor u daarnaast ook superieur welzijn en veel energie willen, is het erg belangrijk dat we naast collageen type I ook collageen type III innemen. Die wordt trouwens op vergelijkbare plaatsen aangetroffen, met een verschil – collageen type III is cruciaal als we het hebben over een gezonde darm.

Zoals u al weet, bepaalt de darmwand, welke stoffen in uw bloedbaan terecht kunnen komen en welke uw lichaam moeten verlaten. Ik ben er dus van overtuigd dat u dit proces volledig onder controle wilt hebben, omdat u anders te maken kunt krijgen met problemen zoals acne, huiduitslag, eczeem, stemmingswisselingen, vermoeidheid, concentratieproblemen … – allemaal als gevolg van de aanwezigheid van gevaarlijke gifstoffen in uw lichaam.

Hoe zit het met collageen type V en X, dat we ook op de lijst met sleutelelementen zetten?

Nou, deze twee wonnen er ook een plaats op vanwege hun geweldige kwaliteiten.

COLLAGEEN TYPE V

Type V collageen is vooral belangrijk bij snelle celvernieuwing en speelt ook een sleutelrol voor een gezonde hoofdhuid en dik haar.

COLLAGEEN TYPE X

De vierde op de lijst, collageen type X, is het vermelden waard omdat het cruciaal is voor een gezond kraakbeen, ongehinderde beweging en puur, onbeperkt bewegingsplezier tijdens trainingen en activiteiten.

Nou, natuurlijk wordt deze informatie gevolgd door een logische vraag …

Aangezien u waarschijnlijk niet versnelt ouder wilt worden en alle andere problemen die gepaard gaan met collageentekort onder ogen wilt zien, ben ik er zeker van dat u geĂŻnteresseerd bent in wat u kunt doen om dit tekort helemaal te voorkomen of ervoor te zorgen dat het verdwijnt.

Om dat te bereiken, moeten we het over twee sleutelfactoren hebben.

EEN …

Aangezien we het hebben over een eiwit, dat wil zeggen: een complex organisch molecuul dat kan afbreken, is het belangrijk om dit ongunstige afbraak-proces tot een minimum te beperken. U kunt dit doen door verschillende factoren onder controle te krijgen die uw plannen specifiek kunnen verpesten en de hoeveelheid collageen in uw lichaam aanzienlijk kunnen verminderen. Dat zijn vooral:

 • slechte slaap,
 • te veel suiker,
 • beschadigde gewrichten,
 • hoge niveaus van het stress-hormoon (kortisol) als gevolg van een moderne levensstijl,
 • overmatige blootstelling aan de zon,
 • onvoldoende inname van antioxidanten,
 • de hele dag zitten en niet genoeg lichaamsbeweging,
 • beschadigde darmflora,
 • tekort van vitamine C en zink,
 • een stortvloed aan vrije radicalen.

VOEDING, RIJK AAN COLLAGEEN

U kunt niet alleen de afbraak van collageen in uw lichaam beperken – u kunt natuurlijk ook met uw beslissingen beïnvloeden, hoeveel collageen uw lichaam kan aanmaken of synthetiseren.

Bepaalde voedingsmiddelen worden beschouwd als een geweldige bron van aminozuren, die, zoals we al weten, de basisbouwstenen van collageen zijn.

Dat wil zeggen …

Als uw dieet evenwichtig en gevarieerd is, is de kans veel groter dat de collageensynthese beter zal zijn dan wanneer wat u eet verwoestend, onevenwichtig en eentonig is.

Simpelweg omdat uw lichaam zonder het juiste materiaal simpelweg geen collageen kan vormen en daardoor het verschil tussen “vraag en aanbod” (behoefte aan collageen : collageen voorraad) nog groter wordt.

Daarom is het erg belangrijk dat er zulke voedingsmiddelen regelmatig op uw menu verschijnen, met behulp waarvan u het lichaam voorziet van de benodigde bouwstenen die cruciaal zijn voor de vorming van collageen. Dat zijn vooral:

Prehrana bogata s kolagenom

 • kippenvlees,
 • vis,
 • eieren,
 • citrusvruchten,
 • verschillende bessen,
 • knoflook,
 • bonen,
 • cashewnoten.

GEHYDROLYSEERD COLLAGEEN

Het is echter waar dat u nog een stap verder kunt gaan als u echt een jeugdige uitstraling en geweldig welzijn wilt.

Er bestaan namelijk een soort collageen, dat in een heel speciale vorm beschikbaar is, waardoor het drie keer beter wordt opgenomen in uw lichaam dan collageen uit voedsel.

Ik weet het, een ongelooflijk weetje, maar zeker waar!

Ik heb het over het gehydrolyseerd collageen. Dit wordt verkregen door enzymatische processen, waarvan het eindresultaat de eenheden zijn die we vandaag al hebben genoemd, namelijk peptiden.

Absorbcija hidroliziranega kolagena

Omdat de beginvorm van peptiden ideaal is voor opname, is het natuurlijk duidelijk dat de werking en het eindresultaat van dit type collageen beduidend beter is.

COLLAGEEN VOEDINGSSUPPLEMENTEN

En waar bevindt zich deze versie van collageen?

Uitsluitend in hoogwaardige voedingssupplementen.

Ik weet het …

Prehranski dodatki kolagenaEr is een kleine zee van verschillende producten, dus ik vertel u meteen waar u op moet letten bij het beslissen welke optie voor u het beste is.

Naast het kiezen van gehydrolyseerd collageen is het erg belangrijk om te kiezen voor een complexe oplossing.

Laat me u eraan herinneren dat collageen uit verschillende bronnen kan worden verkregen. Dus kunt u kiezen tussen:

 • viscollageen,
 • rundscollageen,
 • collageen uit eierschaalmembraan enzovoort.

Het is afhankelijk van de oorsprongsbron, welke type collageen u in uw lichaam opneemt.

Laat me u eraan herinneren dat collageentypes I, III, V en X vooral cruciaal zijn als u een jeugdige uitstraling, sterke gewrichten, geweldig welzijn en een gezonde darm wilt.

Zorg er daarom voor dat u altijd een product kiest dat geen collageen bevat, uitsluitend verkregen uit Ă©Ă©n enkele bron, aangezien dit laatste zou betekenen dat het niet aan alle behoeften van het lichaam kunt voldoen. Een enkele bron dekt in principe niet alle vier de soorten collageen.

Vitamin C

Om het organisme echter voldoende collageen te laten vormen, heeft uw lichaam dringend extra hulp nodig.
Net zoals de constructie op een bouwplaats veel sneller gaat als het team kan vertrouwen op extra machinehulp, is de collageensynthese aanzienlijk beter als het lichaam kan rekenen op de hulp van twee ondersteunende elementen. Dit zijn vitamine C en MSM (methylsulfonylmethaan).

VITAMINE C

Vitamine C is degene die een rol speelt bij de vorming van collageen voor het normaal functioneren van:

 • uw huid,
 • botten,
 • kraakbeen,
 • tanden en tandvlees.

MSM

Een soortgelijk effect heeft ook MSM (methylsulfonylmethaan) ook genoemd “het schoonheidsmineraal”.

Dat is organische zwavel – een van de fundamentele bouwstenen van het leven. Na calcium en fosfor is zwavel het derde meest voorkomende mineraal in het lichaam, een dat we uitsluitend via voeding binnenkrijgen.

WELK COLLAGEEN IS HET BESTE VOOR MIJ?

Gehydrolyseerde vorm, meerdere bronnen, vitamine C, MSM …

Kateri kolagen je najboljši?Zo veel informatie en behoeften, het is niet verwonderlijk dat veel mensen nogal in de war zijn.

En ik geef toe dat ik bij het vinden van het antwoord op de vraag: “Welk collageen is het beste voor mij?” een grote uitdaging tegenkwam: toen ik erachter kwam welk effect voldoende collageen op het lichaam heeft, wilde ik de ideale oplossing vinden.

En omdat ik in de stortvloed van allerlei producten niet vond wat ik zocht, besloot ik gewoon het heft in eigen handen te nemen.

Omdat we het hebben over een mooie huid, dik haar, sterke gewrichten, een gezonde darm en een geweldig welzijn, begonnen wij samen met een team van experts onze eigen oplossing te vormen die aan de hoogste normen zal voldoen.

Ik wil voor mezelf en mijn naasten (en vanzelfsprekend ook voor iedereen die mij vertrouwd) alleen het allerbeste. Daarom ben ik blij te kunnen zeggen dat we eindelijk een oplossing hebben gevonden, die alles combineert wat uw lichaam nodig heeft: Golden Tree Premium Collagen Complex.

Dat is een premium product dat gehydrolyseerd collageenpoeder bevat, verkregen uit drie verschillende bronnen:

 • gehydrolyseerd VIS-collageen,
 • gehydrolyseerd RUNDER-collageen,
 • gehydrolyseerd EI-collageen.

Dit betekent dat het een oplossing is die mensen helpt om aan alle behoeften van hun lichaam te voldoen en zo het lichaam te voorzien van collageentypes I, III, V en X.

En dat is nog niet alles!

Laat me u eraan herinneren dat we het hebben over een jeugdige uitstraling en dat uw welzijn, gezondheid, energie en zelfvertrouwen op het spel staan. We hebben de zaak dus tot in de puntjes uitgewerkt.

Daarom bevat onze oplossing naast vitamine C en MSM, die essentieel zijn voor maximale collageenproductie in het lichaam, nog twee belangrijke supplementen.

HYALURONZUUR

Hiularonska kislinaDe eerste: hyaluronzuur, dat een belangrijke rol speelt bij het reguleren van water in weefsels en fungeert als een soort glijmiddel.

Dus vindt u het waarschijnlijk niet verrassend dat personen die worstelen met een droge, gerimpelde, niet-elastische huid vaak juist aan een gebrek van dit uiterst belangrijke element lijden.

SILICA

SilikaDaarnaast zit er ook silica in het Golden Tree Premium Collagen Complex – een belangrijk element, die de hele formule perfect maakt. Het is namelijk een element dat ervoor zorgt dat de gewrichten als gesmeerd werken en dat u maximaal kunt genieten van uw dagelijkse bezigheden.

Waarom zou iemand moeten kiezen voor een soort collageen dat alleen zijn huid, gewrichten en darmen zou helpen, als er een complexe oplossing is die volledig voldoet aan de behoeften van het lichaam en men in de kortst mogelijke tijd kan genieten van topresultaten?
Bovendien hebt u niets te verliezen.

Omdat ik 100% in de Golden Tree Premium Collagen Complex oplossing geloof, ben ik bereid het volledige aankoopbedrag terug te betalen als u in de eerste twee maanden geen veranderingen opmerkt.


Delen op sociale netwerken

Over Mike

Geschreven door Mike Gerrie, internationaal gecertificeerde personal trainer en mede-oprichter van het Golden Tree-portaal met blog en tips over actief en gezond leven, dat maandelijks door meer dan 100.000 lezers wordt bezocht.

Leest u meer over de auteur
Met het juiste advies en de juiste informatie kan iedereen zijn doel bereiken - u ook!
Vult u uw e-mailadres in en ontvangt u gratis tips die al meer dan 10.000 Nederlanders en Belgen hebben geholpen.
Laten we vrienden zijn ;)