🚚 GRATIS verzending voor aankopen boven de € 100 | ✅ 100 % tevredenheidsgarantie
Home / Tips en advies / Hoe kunt u constipatie snel elimineren? 5 natuurlijke oplossingen!
 

Hoe kunt u constipatie snel elimineren? 5 natuurlijke oplossingen!

Geschatte leestijd: 6 min
Geschreven door: Mike Gerrie
Datum van publicatie: 14/02/2022
Hoe kunt u constipatie snel elimineren? 5 natuurlijke oplossingen!

Heeft u wel eens last van indigestie op een totaal ongelegen moment?

Hoe kunt u constipatie snel eliminerenIk denk aan vervelende situaties zoals …

 • opgeblazen gevoel,
 • buikspanning en darmkrampen,
 • ernstige pijn,
 • onregelmatige, pijnlijke en moeilijke stoelgang,
 • constipatie,
 • ongemakkelijk en vervelend gevoel rond de buik,

Dit zijn allemaal zeer onaangename symptomen die uw zelfvertrouwen, en welzijn vernietigen en, duidelijk, de kwaliteit van uw leven enorm beïnvloeden.

Maar let op!

Hoewel het op het eerste gezicht allemaal erg vervelend en ongemakkelijk lijkt, wil ik dat u weet dat al deze problemen eigenlijk slechts signalen van uw lichaam zijn die u hardop vertellen dat u last hebt van constipatie.

Luister …

Als u bij elke stap last van buikspanning en darmkrampen hebt, u zich ergert aan onaangename winden en uw buik als een ballon opgeblazen is, dan weet ik zeker dat u anders aangename gebeurtenissen vermijdt zoals borrels met vrienden, training, feesten, reizen, enzovoort …

Daarom is de belangrijkste vraag die we ons op dit moment moeten stellen de volgende:

hoe kunnen we constipatie snel elimineren?

Dat is waar u zeker in geïnteresseerd bent, dus ik kan niet wachten om u een super effectieve strategie te onthullen die ervoor zorgt dat u dit vervelende probleem zonder moeite en voor eens en voor altijd overwint.

INHOUDSOPGAVE

 1. HOE VOOR EENS VOOR ALTIJD CONSTIPATIE OVERWINNEN?
 2. DE OORZAKEN VAN DARMENCONSTIPATIE

HOE VOOR EENS VOOR ALTIJD CONSTIPATIE OVERWINNEN?

Oké, de situatie is als volgt …

Het eerste waar we ons op richten, zijn resultaten op de lange duur.

Wat betekent dat?

Darmkrampen

Luister …

In tegenstelling tot de anderen zullen we ons niet uitsluitend bezighouden met de symptomen van constipatie, maar we zullen ons concentreren op de oorsprong ervan.

Dit is de enige juiste manier om dit probleem voor eens en altijd te overwinnen, want u wilt zeker niet onaangenaam verrast worden door problemen met constipatie of bijvoorbeeld een opgeblazen buik terwijl u uw favoriete jurk of trui voor een rendez-vous wilt aantrekken.

Laten we dus even kijken waarom constipatie überhaupt voorkomt.

DE OORZAKEN VAN DARMENCONSTIPATIE

Oké …

U weet waarschijnlijk dat dit een vervelend probleem is dat nauw verband houdt met uw stofwisseling, met name de dikke darm. Dit is het deel van uw spijsvertering dat, naast de opname, grotendeels verantwoordelijk is voor het transport of de overdracht van stoffen door de darmen.

De oorzaken van darmenconstipatiePeristaltiek zorgt ervoor dat het proces van stofwisseling en uitscheiding soepel verloopt.

Het is een ritmische samentrekking van de gladde spieren van het maag-darmkanaal, waardoor we het voedsel dat we eten kunnen metaboliseren.

Als het echter gebeurt dat we dit uiterst belangrijke proces verstoren of vertragen, verschijnt het plotseling acute constipatie (duurt een korte tijd). En wanneer de problemen met de stoelgang langdurig zijn, spreken we van chronische constipatie.

De oorzaken van constipatie kunnen heel verschillend zijn: emotionele problemen, moderne levensstijl, reizen, enz.

Ze hebben echter allemaal twee kenmerken gemeen, namelijk langzame of moeilijke peristaltiek, en bekende symptomen:

 • onregelmatige, pijnlijke en moeilijke stoelgang,
 • opgeblazen gevoel,
 • buikspanning en darmkrampen,
 • ernstige pijn,
 • ongemakkelijk en vervelend gevoel rond de buik.

We moeten dus oplossingen vinden die uw stofwisseling zo optimaal mogelijk maken, en toiletbezoeken iets normaals, regelmatigs, aangenaams – en geen nachtmerrie die uw dagelijks leven bederft.

En hier is de winnende strategie …

1. ZONDER DIT IS ER GEEN LEVEN EN OOK GEEN GOEDE SPIJSVERTERING

Een van de belangrijkste redenen dat een groot aantal mensen constipatieproblemen heeft, heeft te maken met vloeistof.

Voldoende waterWe hebben al vaak gezegd dat overleven de belangrijkste taak van uw organisme is. En als er een tekort optreedt, begint uw lichaam alle mogelijke voorraden op te gebruiken.

Wat betekent dit in de praktijk?

U moet weten dat vocht niet alleen belangrijk is voor de goede werking van de nieren en urinewegen, maar ook essentieel is voor uw overleving. Bij een tekort van vloeistof onttrekt het lichaam ook vocht aan de rest van de stoffen die door uw darmen reizen.

Vroeg of laat vertraagt ​​het metabolisme, en constipatie treedt op, omdat de ontlasting niet naar buiten gaat, en u worstelt met hevige pijn elke keer dat u naar het toilet gaat.

Daarom raad ik u aan voorzichtig te zijn en gedurende de dag voldoende water, ongezoete thee, limonade of koolzuurhoudend water te consumeren. Vooral als uw schema gevarieerde dagen, zwaardere trainingen, langere reizen enzovoort bevat, wanneer de behoefte aan vocht nog groter is.

2. EEN NATUURLIJK LAXEERMIDDEL

Natuurlijk is vocht niet de enige die een uiterst belangrijke rol speelt bij het oplossen van constipatie.

 • Noten,
 • vijgen,
 • verschillende bessen,
 • appels,
 • avocado,
 • zaden (let op een goede voorbereiding),
 • haver,
 • quinoa,
 • peulvruchten,
 • bruine rijst,
 • groene bladgroenten …

zijn voedingsmiddelen die u concreet kunnen helpen.

Hoezo?

Ze hebben een belangrijk gemeenschappelijk kenmerk dat ervoor zorgt dat uw stofwisseling precies werkt zoals u dat wilt.

En dat is een hoog aandeel voedingsvezels.

Een natuurlijk laxeermiddelVezels zijn een stof die de structuur van de ontlasting aantast, het gewicht ervan verhoogt en verzacht, wat betekent dat het veel gemakkelijker door uw darmen gaat en de slijmvliezen niet irriteert.

Natuurlijk wordt het moderne voedingspatroon steeds eentoniger, mager en vol bewerkte voedingsmiddelen (gefrituurd voedsel, witte bloemproducten, snoep, kant-en-klaarmaaltijden…), wat ook tot uiting komt in de verminderde inname van de bovengenoemde vezels. Het is daarom helemaal niet verwonderlijk dat steeds meer mensen dagelijks met ernstige constipatie worden geconfronteerd.

Om snel uit deze groep te springen en onaangename situaties te vermijden, raad ik u aan om te beginnen met elke dag een eenheid fruit (een appel, een banaan, een handvol bessen …) en een handvol noten (amandelen, walnoten, hazelnoten …) te eten.

Het is een fantastische combinatie of een “fit tussendoortje” dat altijd bij u kan zijn, hoe gevarieerd uw dag ook is.

3. VET ALS VERBORGEN WAPEN TEGEN SLECHTE SPIJSVERTERING

Als we helemaal eerlijk zijn, bestaat de mogelijkheid dat zich de eerste twee oplossingen al op uw lijstje met maatregelen tegen constipatie bevinden. Ik ben er echter van overtuigd dat dit bij de derde oplossing vrijwel zeker niet het geval is.

Dit heeft te maken met de vandaag zo gehate vetten. Precies!

Veel mensen zijn nog steeds onder de invloed van volledig misplaatste theorieën die al het vet in dezelfde mand gooien en hen beschouwen als de belangrijkste boosdoener van extra kilo’s en malaise.

Dit is natuurlijk verre van het geval.

VettenGezonde vetten zijn essentieel voor het goed functioneren van uw lichaam (ze helpen bij de ontwikkeling en werking van de hersenen, zijn een structureel bestanddeel van cellen, nemen deel aan de opname van vitamines, zijn een bron van energie…) en doen natuurlijk ook mee in goede spijsvertering.

Als er niet genoeg gezonde vetten in uw voeding zitten, leidt dit tot een tekort aan galzuren, die onder andere zorgen voor een goede vorming van ontlasting. Ook kan een gebrek aan essentiële omega-3 vetzuren zelfs leiden tot overmatig gedehydrateerd darmslijmvlies, waardoor u last hebt van ongemakkelijke constipatie en andere vervelende symptomen.

Daarom raad ik u van harte aan om de optimale hoeveelheid gezonde vetten op uw dieet te zetten, waarvan de bron zou moeten zijn:

 • olijf-, lijnzaad- en hennepolie,
 • noten,
 • zaden,
 • avocado,
 • eieren,
 • vis en
 • omega-3 vetzuren in de vorm van een hoogwaardig voedingssupplement.

4. EEN “MASSAGE” DIE UW SPIJVERSVERTERING VERSNELT

Als de eerste drie tips voor het overwinnen van constipatie gerelateerd waren aan voeding, staat de vierde aan de kant van training of beweging.

Precies!

Wat doet u eigenlijk meestal als u worstelt met plotselinge constipatie en indigestie?

Natuurlijk, door alle pijn en malaise wordt u rustig of gaat u liggen.

Zeker toch?

U neemt toevlucht tot rust, wat anders nodig is als we het hebben over uw welzijn in het algemeen, maar wat niet de juiste oplossing is wanneer we het over constipatie hebben.

Hoezo?

Een “massage” die uw spijversvertering versneltAls u zich nog herinnert, hadden we het in het begin over peristaltiek. We zeiden dat het een ritmische samentrekking is van de gladde spier van het maag-darmkanaal, die bij problemen met constipatie en spijsvertering in principe erg traag is.

Daarom is het uw taak om uw organisme te helpen. In plaats van helemaal tot rust te komen, raad ik u aan om te gaan wandelen, uw appartement schoon te maken, het gras te maaien … Wat dan ook, gewoon om in beweging te zijn!

Met deze beweging masseert u op een bepaalde manier de buikspieren, waardoor de voortbeweging van het voedsel in uw darmen wordt gestimuleerd.

5. PROBIOTICA EN CONSTIPATIE

Nou ja, voor het einde natuurlijk het beste.

ProbioticaHet vijfde advies is ongetwijfeld het advies dat u het meest zal helpen om constipatie slechts een vage herinnering uit het verleden te maken.

Als u zich nog herinnert, hebben we in het begin gezegd dat we ons niet alleen op de symptomen van constipatie zullen concentreren, maar dat ons doel is om de oorzaak van problemen zoals een opgeblazen gevoel, winderigheid, moeilijke stoelgang en dergelijke voor eens en voor altijd te overwinnen.

Ik geloof dat zoiets op dit moment praktisch onmogelijk lijkt, maar u moet me geloven dat u wel volledig zorgeloos kunt zijn.

Dat garandeer ik u!

Namelijk omdat we constipatie gaan aanpakken met een speciaal “wapen” – probiotica.

Dus, waar zit het addertje?

Wat er precies met uw spijsvertering gebeurt, hangt grotendeels af van uw darmflora. Dat is een verzameling micro-organismen die samen een microbioom vormen.

Om de zaak glashelder te maken, nemen we ter vergelijking een vijver waarin verschillende dieren en planten leven. Zolang er balans tussen de verschillende soorten bestaat, zit de vijver vol leven. Als het echter gebeurt dat een van de soorten om de een of andere reden het voortouw neemt en zo het evenwicht verstoort, ontstaan ​​er serieuze problemen.

En precies hetzelfde geldt als we het hebben over de darmflora. Deze bestaat uit “goede” en “slechte” bacteriën, en als de balans ervan wordt verstoord, beginnen bij u natuurlijk indigestie, een opgeblazen gevoel en constipatie.

Indien u vervelende problemen zo snel mogelijk wilt overwinnen en uw microbioom onder controle wilt krijgen, moet u uw darmen verrijken met een hoge dosis gezonde bacteriën.

Ze binden namelijk water aan zichzelf en tegelijkertijd stimuleren ze de beweging van uw darmen en zorgen er zo voor dat uw stofwisseling te allen tijde gereguleerd wordt zo dat u constipatie voorgoed oplost.

En hoe doet u dat het snelst?

Zonder twijfel met behulp van een hoogwaardig probiotisch complex.

Omdat we ons hiervan heel goed bewust zijn, hebben we samen met een team van experts ons eigen probiotische complex ontworpen – Golden Tree Complete Biotics.

Golden Tree Complete Biotics

Het is een unieke formule die meer dan 20 miljard goede bacteriën per capsule bevat.

Maar de volgende informatie is de belangrijkste:

Lactobacillenvan alle goede bacteriën in verband met constipatie, onderscheiden lactobacillen zich door hun positieve effect.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het een bacteriesoort is die uitermate effectief is bij ontlastingsproblemen.

Dit was ook de belangrijkste reden waarom we speciale aandacht hebben besteed aan dit type bacteriën in onze unieke formule van het probiotische complex.

Ik ben ervan overtuigd dat Golden Tree Complete Biotics een oplossing betekent die concrete verlichting biedt, u verlost van de pijn en kwellingen die gepaard gaan met een slechte spijsvertering, en wan nog het belangrijkst is – het herstelt uw zelfvertrouwen en maakt het mogelijk dat u weer van alle gebieden van het leven kunt genieten.

Ik weet zeker dat u het verdient!

Daarom raad ik u aan om bovenstaande tips zo snel mogelijk in uw dagelijkse routine op te nemen en ervoor te zorgen dat u een voorraad uiterst effectief probiotisch complex bemachtigt.

VAARWEL, obstipatie!


Delen op sociale netwerken

Over Mike

Geschreven door Mike Gerrie, internationaal gecertificeerde personal trainer en mede-oprichter van het Golden Tree-portaal met blog en tips over actief en gezond leven, dat maandelijks door meer dan 100.000 lezers wordt bezocht.

Leest u meer over de auteur
Met het juiste advies en de juiste informatie kan iedereen zijn doel bereiken - u ook!
Vult u uw e-mailadres in en ontvangt u gratis tips die al meer dan 10.000 Nederlanders en Belgen hebben geholpen.
Laten we vrienden zijn ;)