šŸšš GRATIS verzending voor aankopen boven de ā‚¬ 100 | āœ… 100 % tevredenheidsgarantie
Home / Tips en advies / 8 natuurlijke voedingsmiddelen die buikpijn en een opgeblazen gevoel verdrijven
 

8 natuurlijke voedingsmiddelen die buikpijn en een opgeblazen gevoel verdrijven

Geschatte leestijd: 5 min
Geschreven door: Mike Gerrie
Datum van publicatie: 14/03/2022
8 natuurlijke voedingsmiddelen die buikpijn en een opgeblazen gevoel verdrijven

Als u last hebt van een opgeblazen maag, brandend maagzuur of winderigheid, buikpijn of spijsverteringsproblemen ..

… dan bent u op de juiste plek terechtgekomen!

Vandaag onthul ik u namelijk waarom u deze symptomen ervaart en natuurlijk hoe u ze snel en effectief kunt oplossen.

En aangezien ik weet hoe ongemakkelijk men zich voelt wanneer een van deze problemen ons op het meest ongelegen moment stoort, bijvoorbeeld wanneer u in het gezelschap bent van vrienden, in een vergadering of tijdens een gesprek, weet ik zeker dat u dit artikel in zijn geheel zult doorlezen.

En helemaal aan het einde wacht er natuurlijk ook een cadeautje op u. Maar laten we ons niet haasten. Alles op zijn tijd.

PROBLEMEN MOET U NIET DAAR OPLOSSEN WAAR ZE TE VOORSCHIJN KOMEN, MAAR WAAR ZE BEGONNEN ZIJN

Problemen moet u niet daar oplossen waar ze te voorschijn komenWanneer er zich problemen voordoen in ons leven, maken de meesten van ons in de wens om ze zo snel mogelijk op te lossen een klassieke fout.

In plaats van te zoeken naar redenen van bijvoorbeeld huiduitslag of waarom onze gewrichten pijn doen, waarom we een gebrek aan energie hebben, enz., richten we ons vooral op het “eindresultaat”.

Dat wil zeggen: als een huiduitslag verschijnt, wat doen we dan?

Meestal proberen we dat met verschillende crĆØmes op te lossen. Gewrichtspijn wordt bestreden met pillen of verschillende spalken.

En als we een tekort aan energie hebben? Snel een koffie of energiedrankje halen en de zaak is opgelost.

Nou, hand op het hart, deze aanpak is helemaal verkeerd!

Hoezo?

Aangezien u een lastige situatie wilt overwinnen, is het niet voldoende om alleen de symptomen (zoals pijn, jeuk en zwelling) te bestrijden, want in dit geval zullen ze heel snel weer opnieuw verschijnen.

En de zaak is precies hetzelfde als we het hebben over winderigheid, een opgeblazen buik, constipatie, darmkrampen, maagpijn, enz.

WANNEER MAAGPIJN OP HET VERKEERDE MOMENT VERSCHIJNT, KAN HET ZELFS UW HELE LIEFDESLEVEN VERNIETIGEN!

U wilt waarschijnlijk het volgende scenario vermijden: een paar dagen hebt u geen problemen, maar dan ineens, op het meest ongelegen moment, als u bijvoorbeeld op een verjaardagsfeestje bent, in het gezelschap van een persoon die u leuk vindt of tijdens een belangrijk afspraak, voelt u dat heel plotseling weer winderigheid bij u is opgetreden.

De oplossing is niet om spijsverteringsproblemen te verhelpen met wat thee, drank of pillen.

Wanneer maagpijn op het verkeerde moment verschijntNee!

Het is noodzakelijk om de reden te vinden waarom u dit overkomt en het probleem bij de bron op te lossen.

En hoe kunt u dat doen? Stap voor stap.

Ik moet u eerst waarschuwen dat de reden voor al deze onaangename gevoelens zich in uw darmen verstopt.

Uw darmflora is namelijk degene waarvan een groot deel van uw leven afhankelijk is. Onder andere hoe u zich voelt, hoeveel energie u hebt, hoe goed u uw voedingsstoffen opneemt, hoe succesvol uw transformatie zal zijn, hoe sterk uw immuunsysteem is, etc.

En waar hangt dit allemaal van af?

Van de bacteriƫn in uw darmen. Precies!

HOEWEL ZE ZO KLEIN ZIJN DAT U ZE NIET KUNT ZIEN, HANGT UW TOEKOMST GROTENDEELS VAN HEN AF

Goede en slechte bacteriƫnVoordat u uit uw vel springt, moet ik u vertellen dat er miljarden bacteriƫn in uw spijsverteringskanaal zitten, die samen naar schatting 3 kilogram wegen, wat volkomen normaal is.

Het is ook een bekend feit dat er 10 keer meer van zijn dan alle andere cellen in uw lichaam.

Dit zijn organismen die de taak hebben om de processen in uw darmen te laten verlopen zoals ze zouden moeten.

Welnu, de sleutel is de balans tussen goede en slechte bacteriĆ«n. Om enige verwarring uit te sluiten … we hebben beide soorten nodig voor ons welzijn.

ALS HET EVENWICHT IS GEBROKEN, IS EEN RAMP ONVERMIJDELIJK

Zolang we de juiste balans van bacteriƫn behouden, doet het allemaal denken aan echte symbiose. Net als in een klein vijver waar algen, vissen en andere levende organismen voorkomen.

Als echter door verschillende factoren de algen in de vijver overwoekeren, volgt er een totale catastrofe. Door de disproportionele verspreiding vinden andere wezens het veel moeilijker om te bewegen, krijgen ze niet genoeg voedingsstoffen binnen en beginnen ze gewoon dood te gaan.

En precies hetzelfde gebeurt er ook in uw darmen. Als u met de verkeerde levensstijl slechte bacteriƫn laat overgroeien en deze uw darmen overnemen, zijn de eindresultaten precies waar we het vandaag over hadden:

 • een opgeblazen buik,
 • flatulentie,
 • maagzuur,
 • constipatie,
 • krampen,
 • pijn in de bovenbuik,
 • een verzwakt immuunsysteem enz.

Dat laatste lijkt me nog het belangrijkste voor het algemene welzijn, omdat het het schild van het lichaam vertegenwoordigt en dus ervoor zorgt dat we niet altijd energieloos zijn, verkouden worden, etc. Alleen door een sterk immuunsysteem kunnen we ons voelen zoals we verdienen.

Welnu, nu naar de vraag die waarschijnlijk bij u ook al opkomt.

WANNEER WE HET “HEKā€ OPENZETTEN, NEMEN ZE DE CONTROLE OVER

Waarmee creƫren we eigenlijk ideale omstandigheden voor de snelle reproductie van slechte bacteriƫn?

De turbo-aandrijving voor de groei van slechte bacteriƫn in uw darm zijn:

 • eenvoudige suikers,
 • kunstmatige zoetstoffen,
 • stress en woede,
 • gebrek aan beweging,
 • alcohol,
 • gebruik van antibiotica enz.

De gemene deler van de bovengenoemde factoren is de moderne levensstijl. Nou ja, in ieder geval voor de meeste individuen. En aangezien veel bedrijven in de voedselproductie veel schadelijke stoffen (suiker, kunstmatige zoetstoffen, conserveermiddelen …) gebruiken in de wens om meer geld te verdienen, is het erg moeilijk om deze culinaire valstrikken te vermijden.

In de praktijk hebben slechte bacteriƫn meer bondgenoten dan we ons zelfs maar kunnen voorstellen.

Maar let op!

Het is niet zo catastrofaal als het op het eerste gezicht lijkt. Het is volkomen normaal om te genieten van uw favoriete gerechten, soms te snoepen, een glas wijn te drinken, en het is duidelijk dat er momenten zijn dat u gestrest en/of niet in de beste stemming bent. Ook is de kans groot dat u in uw leven nog af en toe antibiotica tegenkomt.

Waarom benadruk ik dit?

U HOEFT NAMELIJK NIET ALS EEN KLUIZENAAR TE LEVEN OM ONAANGENAME SYMPTOMEN ONDER CONTROLE TE NEMEN

Vooral omdat ik het volledig opgeven van plezier, alcohol en feesten als geen oplossing zie. Dit zijn namelijk volkomen normale situaties die we in ons leven tegenkomen.

In plaats daarvan stel ik een veel vriendelijkere en efficiƫntere oplossing voor.

Weet u nog dat u met bepaalde gewoonten de juiste voorwaarden kunt scheppen voor een snellere reproductie van slechte bacteriƫn?

Gelukkig is het tegenovergestelde ook waar ā€“ u kunt met een paar simpele juiste beslissingen de groei van goede bacteriĆ«n ook heel snel beĆÆnvloeden.

Daarbij kunnen u probiotica enorm helpen om in de kortst mogelijke tijd succesvol te zijn. Dit zijn levende organismen die een positief effect hebben op uw darmen of de verhouding tussen goede en slechte bacteriƫn erin.

GEEN PANIEK, VERSTERKING KOMT ERAAN!

Goede bacteriĆ«nU kunt ze zich voorstellen als een enorm troep soldaten die hun collega’s te hulp schieten die zich in een uitzichtloze situatie bevinden, alleen zijn er geen soldaten maar goede bacteriĆ«n in uw spijsverteringskanaal.

U kunt ze in uw lichaam krijgen door voedingsmiddelen zoals kool, radijs, groene bladgroenten, bessen, avocado enzovoort te eten ā€“ allemaal voedingsmiddelen die op zichzelf deze levende organismen bevatten.

Onder de meer populaire producten die bekend staan ā€‹ā€‹om hun probiotische inhoud zijn ook zuivelproducten zoals probiotische yoghurt en kefir, waar ik het al over had in een van mijn vorige berichten.

Maar ik moet u op dit punt nog op een ander kenmerk wijzen.

Een treurig feit is dat probiotica, aangezien dat het levende organismen zijn, heel wat obstakels tegenkomen op weg naar de gewenste plaats (gal, maagzuur ā€¦), waardoor ze redelijk kunnen worden verdund of zelfs vernietigd.

En als het een klein conflict in het lichaam ontstaat, bijvoorbeeld mildere buikpijn of andere spijsverteringsproblemen, kunnen ze helpen ondanks het kleine aantal overlevende organismen.

ALS U GEEN ANDERE KEUZE HEBT, MOET U MET AL UW KRACHT TERUGVECHTEN

Als de slechte bacteriƫn echter al zijn gegroeid, zal een kleine troep soldaten of een laag aantal probiotica niet voldoende zijn om uw probleem op te lossen.

Natuurlijk heeft het ook geen zin om onbeperkte hoeveelheden voedsel te eten die probiotica bevatten alleen om spijsverteringsproblemen op te lossen, omdat u dan een enorme hoeveelheid calorieƫn in uw lichaam zou moeten stoppen, wat een negatief effect zal hebben op uw figuur tijdens het afvallen.

HOLISTISCHE BENADERING, HOLISTISCHE OPLOSSINGEN

Complete Biotics-20 miljard probiotische culturenOm dit probleem te vermijden, dwz. een overmatige calorie-inname te vermijden en tegelijkertijd de darmflora te reguleren en zo buikpijn en andere onaangename situaties te vermijden, hebben wij met een team van 194 experts een unieke oplossing ontworpen.

We hebben een speciaal probiotisch complex ontworpen, dat wordt beschouwd als een van de meest effectieve apparaten op de markt als het gaat om een ā€‹ā€‹gezonde darmflora.

In tegenstelling tot andere, middelmatige producten, bevat Golden Tree Complete Biotics een verbazingwekkende 20 superstammen, die zijn gecombineerd in maar liefst 20 miljard probiotische culturen per enkele capsule.

Dit betekent dat u zonder al te veel inspanning, gewoon met behulp van een eenvoudige ochtendgewoonte, spijsverteringsproblemen kunt oplossen en weer onbeperkt van het leven kunt genieten.

WANNEER BUIKPIJN EN SPIJSVERTERINGSPROBLEMEN SLECHTS EEN HERINNERING ZIJN

Geen buikpijn, malaise, lastige situaties en gemiste momenten meer.

Stelt u zich eens voor hoe goed het is als men ’s ochtends blij en uitgerust wakker wordt, overdag voldoende energie heeft, geen buikpijn of andere spijsverteringsproblemen meemaakt en in het lichaam alle beschikbare voedingsstoffen optimaal opneemt.

Gelooft u me, het verschil is duidelijk. Als u echter nog vragen zult hebben, gelieve ze dan in de opmerkingen hieronder te schrijven ā€“ of stuurt u ons een e-mail naar [email protected] en ik zal ze graag voor u beantwoorden.


Delen op sociale netwerken

Over Mike

Geschreven door Mike Gerrie, internationaal gecertificeerde personal trainer en mede-oprichter van het Golden Tree-portaal met blog en tips over actief en gezond leven, dat maandelijks door meer dan 100.000 lezers wordt bezocht.

Leest u meer over de auteur
Met het juiste advies en de juiste informatie kan iedereen zijn doel bereiken - u ook!
Vult u uw e-mailadres in en ontvangt u gratis tips die al meer dan 10.000 Nederlanders en Belgen hebben geholpen.
Laten we vrienden zijn ;)