🚚 GRATIS verzending voor aankopen boven de € 100 | ✅ 100 % tevredenheidsgarantie
Home / Tips en advies / Slechte bacteriën in de mondholte bevorderen ziekten
 

Slechte bacteriën in de mondholte bevorderen ziekten

Geschatte leestijd: 6 min
Geschreven door: Mike Gerrie
Datum van publicatie: 06/05/2024
Slechte bacteriën in de mondholte bevorderen ziekten

Hebt u ook een hekel aan het gevoel van een slechte adem vlak voor een eerste afspraakje of een belangrijke vergadering op uw werk?

Denkt u aan dat gevoel wanneer u uw mond bedekt met uw handen, uw gesprekspartners ontwijkt en kauwgom kauwt, maar de slechte adem blijft maar aanhouden …

Een levende nachtmerrie die u onnodig kan weerhouden van een hartstochtelijke kus, een succesvolle zakendeal of gewoon een ontspannen gesprek met collega’s.

Want laten we eens eerlijk zijn: NIEMAND wenst bekend te staan als degene met een slechte adem.

Een slechte adem, waar u bijna niet vanaf komt, tast niet alleen uw gevoel van eigenwaarde en uw vermogen om sociale contacten te onderhouden aan, maar werkt ook als een stil alarm dat u waarschuwt voor de aanwezigheid van ongewenste of slechte bacteriën in uw mond …

Deze bewoners van uw mondholte, die u alleen met een microscoop kunt zien, zijn niet alleen een bron van veel gêne, maar kunnen ook een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van ernstige ziekten.

Hier is een feit dat u meteen vanaf het begin moet onthouden: uw mondgezondheid is direct gekoppeld aan uw algehele gezondheid en welzijn.

Samen zullen we onderzoeken waarom slechte bacteriën in de mondholte een bron van grote gezondheidsproblemen kunnen zijn en hoe u ze onder controle kunt houden voordat ze een ernstig probleem worden.

INHOUDSOPGAVE

 1. HOEVEEL BACTERIËN BEVINDEN ZICH IN DE MONDHOLTE?
 2. HET EFFECT VAN SLECHTE BACTERIËN IN DE MONDHOLTE OP HET LICHAAM
 3. HOE VERHOOGT U OP NATUURLIJKE WIJZE HET AANTAL GOEDE BACTERIËN IN UW MONDHOLTE?
 4. HOE GEBRUIKT MEN ORALE PROBIOTICA?

HOEVEEL BACTERIËN BEVINDEN ZICH IN DE MONDHOLTE?

microbioom van uw mondholte

Laten we beginnen met een schokkend feit …

Kunt u geloven dat er meer dan 6 miljard bacteriën (700 verschillende soorten) in uw mond leven?

Het microbioom van uw mondholte is dus heel divers. Natuurlijk kunnen de hoeveelheid en soorten bacteriën van persoon tot persoon verschillen – afhankelijk van factoren zoals algemene mondhygiëne, dieet, levensstijl en genetica.

Laten we benadrukken dat de aanwezigheid van bacteriën in de mondholte niet per se slecht is: sommige zijn heilzaam en spelen een belangrijke rol in het behoud van de mondgezondheid, terwijl andere veel ziekten veroorzaken.

De “slechte” bacteriën in de mondholte zijn de bacteriën die tandbederf, gingivitis, ontsteking van het tandweefsel en andere mondziekten kunnen veroorzaken, die geleidelijk leiden tot de ineenstorting van het hele lichaam.

HET EFFECT VAN SLECHTE BACTERIËN IN DE MONDHOLTE OP HET LICHAAM

Uw mond is daarom een perfecte habitat voor schadelijke eencellige micro-organismen. Hoezo?

Omdat ze constant vochtig zijn, hebben ze een vrij neutrale pH en een aangename temperatuur. Maar pas op – ondanks de aangename omgeving blijven niet alle schadelijke bacteriën in uw mond …

Veel bacteriën worden onbewust ingeslikt, waardoor ze in uw darmen terechtkomen en verder getransporteerd worden door uw bloedbaan.

De groei van slechte bacteriën veroorzaakt dus niet alleen “onschuldige” tandvleesaandoeningen of tandbederf, maar kan ook een reeks kettingreacties in gang zetten die het hele organisme kunnen aantasten.

Schadelijke micro-organismen nestelen zich via de bloedbaan door het hele lichaam, wat kan leiden tot ernstigere aandoeningen zoals hartaandoeningen, beroertes, diabetes en zelfs sommige vormen van kanker.
slechte adem

SLECHTE ADEM

Een slechte adem moet daarom serieus worden genomen!

Het is een waarschuwingssignaal dat wijst op diepere problemen met uw mondgezondheid.

De meeste slechte adem wordt veroorzaakt door een ophoping van bacteriën die zich voeden met voedselresten, dode cellen en ander organisch materiaal in de mondholte. Wanneer deze bacteriën eiwitten afbreken, komen er zwavelverbindingen vrij, die de belangrijkste boosdoeners zijn van een slechte adem.

TANDSTEEN

Tandsteen (die niet alleen visueel onaantrekkelijk is, maar ook schadelijk voor de gezondheid) wordt veroorzaakt door slechte bacteriën in de mondholte.
Tandsteen

Tandsteen ontstaat uit tandplak, het product van de interactie van bacteriën, voedselresten en speeksel in de mondholte.

Zachte en kleverige tandplak hecht zich als een onzichtbaar laagje aan de tanden en het tandvlees. Door onregelmatig poetsen en flossen dringen speekselmineralen deze plakafzettingen binnen, wat leidt tot de geleidelijke vorming van een poreuze substantie die tandsteen wordt genoemd.

Als tandsteen zich eenmaal heeft vastgezet op uw tanden en onder de tandvleesrand, bederft dit niet alleen uw glimlach, maar kan het ook ernstige ontstekingen van het tandvlees en een heleboel andere complicaties veroorzaken.

TANDROT

Tandrot of tandbederf, beter bekend als gaatjes, wordt ook wel beschouwd als de verborgen vijand van uw gebit.

Bent u benieuwd hoe het de mondholte “binnensluipt”?
Tandrot

Simpel: bij elke slok suikerhoudende drank en elke hap chocolade.

Tandbederf blijft dan hangen als een schaduw in uw mondhoeken, waar onzichtbare bacteriën zich voeden, hongerig naar suiker en zetmeel. Deze schurken scheiden zuren uit als afvalproducten, die langzaam maar zeker het glazuur binnendringen.

Na verloop van tijd vormen zich geleidelijk gaatjes op het tandoppervlak, die pijn, gevoeligheid en zelfs verlies van tanden kunnen veroorzaken als u niet op tijd ingrijpt.

TANDVLEES-ZIEKTEN

Met een beetje slordigheid en slechte hygiëne ontvouwt zich snel een ander drama in uw mondholte: een tandvleesaandoening, genaamd gingivitis in zijn mildere vorm en parodontitis in zijn verder gevorderde stadium.

Het is een veelvoorkomend probleem dat het mondweefsel aantast, maar toch vaker over het hoofd wordt gezien.

Tandvleesaandoeningen beginnen met een ophoping van bacteriële tandplak aan de rand van het tandvlees, wat ontstekingen, roodheid en bloedend tandvlees veroorzaakt bij poetsen of flossen.

Als het niet behandeld wordt, kan de mildere tandvleesontsteking (gingivitis) snel overgaan in parodontitis, wanneer de ontsteking zich uitbreidt naar het bot en andere ondersteunende structuren van de tand, wat kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en zelfs tot tandverlies.
Tandvleesaandoeningen

EEN AANTAL ANDERE ZIEKTEN

De link tussen mondgezondheid en algemene gezondheid is dus heel nauw!

Ontsteking veroorzaakt door slechte bacteriën in de mond kan andere delen van het lichaam aantasten en leiden tot de ontwikkeling van vele ziekten, waaronder longontsteking, hart- en vaatziekten, artritis, hepatitis en slokdarmkanker.

HOE VERHOOGT U OP NATUURLIJKE WIJZE HET AANTAL GOEDE BACTERIËN IN UW MONDHOLTE?

Op dit moment zijn we het er waarschijnlijk allemaal over eens dat uw mondgezondheid veel meer is dan alleen de afwezigheid van kiespijn, tandbederf en slechte adem …

En we zijn het er allemaal over eens dat het de hoogste tijd is om voorgoed afscheid te nemen van een slechte adem en de daaruit voortvloeiende slechte gezondheid!

Maar vergeet u niet …

Slechte bacteriën in de mondholte spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van verschillende ziekten. Daarom is dagelijkse mondhygiëne een must – niet alleen voor een stralende lach, maar ook voor de algehele gezondheid.

Als u specifiek geïnteresseerd bent in hoe u een slechte adem kunt voorkomen en hoe u de goede bacteriën in uw mond kunt versterken, dan hebben we hier een aantal eenvoudige maar effectieve trucs voor u:

1. POETSEN EN FLOSSEN

We raden u aan om elke ochtend en avond twee minuten de tijd te nemen om uw tanden te poetsen en daarna te flossen.
Poetsen

Poetsen is de eerste manier om een teveel aan zuur in uw mond te voorkomen. Flossen verwijdert ook voedselresten tussen de tanden, waar zich vaak bacteriën verzamelen die kunnen bijdragen aan ontstekingen of infecties van het tandvlees.

Maar let op – hoezeer poetsen en flossen ook welkom zijn, u moet voorkomen dat u te veel mondwater gebruikt, omdat het de productie van goede bacteriën remt en daarom uw mondmicrobioom behoorlijk verstoort.

2. SPOELT UW MOND MET WATER NA ELKE MAALTIJD

In plaats van na elke maaltijd naar mondwater te grijpen, is het veel beter om uw mond na het eten snel te spoelen met water. Met deze eenvoudige truc beperkt u de verspreiding van schadelijke bacteriën tot uw volgende poetsbeurt.

3. MEER FRUIT EN GROENTEfruit en groente

Het is belangrijk voor uw mondgezondheid om de inname van suiker te beperken. Suiker bevordert namelijk de groei van schadelijke bacteriën en de productie van zuur.

Aan de andere kant voorkomt het eten van vezelrijke voeding, vooral fruit en groenten, de progressie van tandvleesaandoeningen.

Dit komt doordat vezels helpen om de hoeveelheid speeksel in de mond te verhogen. Dit helpt u om overtollig voedsel sneller kwijt te raken en het zuur-base-evenwicht te behouden.

4. VOEDINGSSUPPLEMENT TEGEN EEN SLECHTE ADEM

Probiotische poeders kunnen op verschillende manieren helpen bij een slechte adem, bijvoorbeeld door:

 • de balans van het orale microbioom te reguleren,
 • de groei van bacteriën in het spijsverteringskanaal te voorkomen EN
 • spijsverteringsproblemen te verminderen.

Daarom hebben we in samenwerking met experts op het gebied van mondgezondheid een unieke oplossing ontwikkeld waarmee men in minder dan 30 seconden per dag zorgt voor de perfecte balans van het microbioom in de mond.

Golden Tree Oral Biotics is een geweldige 4-in-1 oplossing:

 • ze vermindert de kans op tandbederf;
 • Oral Biotics Probiotische poederze helpt enzymen produceren die tandplakvorming voorkomen;
 • ze bestrijdt schadelijke bacteriën die gingivitis veroorzaken EN
 • ze zorgt voor de productie van antimicrobiële peptiden die zich actief richten op schadelijke bacteriën die een slechte adem veroorzaken.

Het brede werkingsspectrum van Oral Biotics is te danken aan de volgende vijf stammen:

LACTOBACILLUS REUTERI

Deze verbazingwekkende stam kan antimicrobiële moleculen produceren die volgens de wetenschappers van de Nationale Universiteit van São Paulo, de groei van alle slechte bacteriën met maar liefst 86 % vermindert.

LACTOBACILLUS PARACASEI

Deze stam verwijdert de belangrijkste slechte bacterie Streptococcus mutans, die tandbederf veroorzaakt.

Lactobacillus paracasei voorkomt de verspreiding van tandrot en verwijdert alle gifstoffen die deze slechte bacterie heeft meegebracht.

BIFIDOBACTERIUM LACTIS

Bifidobacterium lactis of BL-04 bevordert de opname van verschillende vitaminen en mineralen, wat bijdraagt aan gezonde tanden en gezond tandvlees.

S. SALIVARIUS K12

Deze stam nestelt zich in de mondholte, hecht zich aan alle cellen en overwint zo de schadelijke bacteriën.

Een van de studies heeft aangetoond dat S. Salivarius K12 in slechts zes maanden de toestanden, gerelateerd aan keelinfectie, met een ongelooflijke 90% verbeterde.

S. SALIVARIUS K18

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze stam zich vestigt in de mondholte en bijdraagt aan de groei van gunstige bacteriën. Het helpt bij de natuurlijke productie van bacteriocines, die als natuurlijke probiotica bij het voorkomen van mond- en tandvleesaandoeningen helpen. Daarnaast draagt het bij aan de productie van enzymen zoals dextran en urease, die tandplak afbreken; het bevordert ook een neutrale pH in de mondholte, draagt bij aan het evenwicht van de mondflora en vermindert ontstekingen.”

HOE GEBRUIKT MEN ORALE PROBIOTICA?

Het kan niet eenvoudiger in gebruik zijn.

Eenmaal per dag consumeert u de inhoud van het zakje en – voila!

Hoe gebruikt men orale probiotica

Dus als u voor eens en altijd een einde wilt maken aan een slechte adem, raden we u aan om deze fenomenale oplossing zo snel mogelijk te proberen, waarvan we 100 % overtuigd zijn dat het effectief is.

Zozeer zelfs dat we bereid zijn om u het volledige aankoopbedrag terug te betalen als u binnen twee maanden van juist en regelmatig gebruik niet de gewenste resultaten ziet.

Het enige wat u hoeft te doen is op de onderstaande link te klikken om de Golden Tree Oral Biotics oplossing uit te proberen:

https://www.goldentree.nl/shop/orale-probiotica-oral-biotics/


Delen op sociale netwerken

Over Mike

Geschreven door Mike Gerrie, internationaal gecertificeerde personal trainer en mede-oprichter van het Golden Tree-portaal met blog en tips over actief en gezond leven, dat maandelijks door meer dan 100.000 lezers wordt bezocht.

Leest u meer over de auteur
WIJ RADEN AAN
het product dat in de blog is gebruikt.
Complex van melkzuurbacteriën voor mondhygiëne.
Met het juiste advies en de juiste informatie kan iedereen zijn doel bereiken - u ook!
Vult u uw e-mailadres in en ontvangt u gratis tips die al meer dan 10.000 Nederlanders en Belgen hebben geholpen.
Laten we vrienden zijn ;)